WinSock

A Winsock egy olyan program, amely arra szolgál, hogy a Windows 3.1 alatt ellássa a modemek kezelését és a számítógépet az Internetre csatlakoztassa. Persze nem csak modemmel képes dolgozni, más hálózati csatolókkal is megbírkózik. Erre a programra feltétlenül szükség van, ha a Netscape vagy az Explorer valamelyik verzióját használod, vagy a leveleidet akarod elolvasni.

A Trumpet Winsock beállításai

Ne állítgasd át a megadott adatokat! Ha valamelyik aljas gazember belepiszkált, akkor a hálón, az ETALON könyvtárban a megfelelő INI-t kell bemásolni a WINSOCK könyvtárba. Egyébként a következők vannak beállítva:
Az IP cím a gép azonosítója, 193.225.220 a kezdet, az utolsó byte-ot a melletted lévő gép segítségével ki lehet számolni.
A domain (suffix)neve: Nejanet.Hu
A netmask: 225.225.224
A gateway értéke attól függ, melyik gépteremben ülsz, a kirakott nagy papírról lehet leolvasni.
TCP MTU = 576, a socket meghajtó maximum ilyen hosszúságúra fogja tördelni az adatainkat.
TCP MSS = 512 ennek a fordítottja, egyszerre legfeljebb ilyen méretű összefüggő adatot vagyunk hajlandóak fogadni. 40-nel kisebb az MTU-nál. Ha túl nagy, visszaeshet az összeköttetés hatékonysága.
TCP RWIN = 2048, mennyi adatbyte-ot küldjünk vagy fogadjunk, mielőtt a modemek hibaellenőrzést végeznek. Tipikus az MSS négyszerese, jelen esetben 1024.
Az TCP RTO MAX után azt kell beírni (60), hogy hány másodpercenként kell újra elküldeni az adatot hiba esetén. Ez egy rossz vonalnál legyen alacsony szám. A böngésző bezárása után még mennyi ideig él a kapcsolat.