Az Egri Triatlon Klub a Facebookon

Eged Futóklub

Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület

Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület

Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület

Támogatónk Felsőtárkány Önkormányzata
Támogatónk Eger MJV Önkormányzata
Futónaptár
Támogatónk a Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi
és Vízügyi Felügyelőség
Flavin7
Támogatónk a Flavin7
Agriadrink
Támogatónk az Agriadrink
Völgypartman
Támogatónk a Völgyapartman Eger
Támogatónk Varga Nyomda
Juhász pincészet
Támogatónk a Juhász Pincészet
Támogatónk az Agria Informatika
Támogatónk a Vitamin partner
Támogatónk a Garamond
Támogatónk az AnswerBau
Támogatónk a Bükki Nemzeti Park
Támogatónk a Sportpiac.hu
Támogatónk az Egererdő Zrt.
Szuperinfó

Média támogatók

Mozgásvilág
Támogatónk a Mozgásvilág
Terepsport
Támogatónk a terepsport.hu
Eger TV
Támogatónk az Eger TV
Pokertrofea
HEOL
Támogatónk a HEOL
HEOL
Támogatónk a Nagy Sport Egyesület
EKVI
Székfű patika
Támogatónk a Székfű Patika
További Támogatónk a Mizsei Optika

Hírek, eredmények

Tárkány trail: pályacsúcs a terepfutó legendától
2017-01-07
A 2. Tárkányi Hegyifutó-verseny nem csak a mintegy mínusz 10 Celsius fokos hideg miatt tartogatott kisebb meglepetést a résztvevőknek, hanem már azzal is, hogy a több mint száz induló között olyan sportolók is szerepeltek, akik eddig csak ritkán választották ezeket a helyi versenyeket. 
 

Tovább...
Száz emelet futás 46 kilométeren át
2016-08-06
A szép és dallamos nevű olasz verseny (Trail Delle Orchidee) kőkemény valóságot takart az elszánt ultrafutóknak. A világ számos országának elit indulója gyűlt össze Itália északi csücskében, hogy a Dolomitok lankáit, meredek emelkedőit, szédítő lejtőit megfussa, több helyen pedig megmássza a 100 emeletnyi össz-szintet 46 kilométeren keresztül.

Tovább...
Edző és tanítványai – visszatérés, eredmények, tervek a terepfutásban
2016-07-14
Az Egri Triatlon Klub versenyzői közül ezúttal a futók edzője – Pálos Zsófia és egyik tanítványa – Csattos László hozták a legfrissebb eredményeket. A sikereket nem lehet megszokni, de érte minden alkalommal meg kell újulni. Zsófi újra „pörög”, bár maga szerint még csak a felkészülés rögös napjait tölti meg futással, sokoldalú keretedzésekkel. Fel akar alaposan készülni, vissza akar térni oda, ahová visszavárják, a magyarországi terepfutók legjobbjai közé vagy még azon is túl. Az eredmények már szépen szaporodnak, tervekből már nincs hiány. Legutóbb egyik kedvenc olasz terepén a Dolomitokban futott 53km-t és egy figyelemreméltó eredményt is elért már, hiszen a sok helyi klasszis, az osztrák hegyimenők között már az 5. helyet szerezte meg.

Tovább...
Középtávon Király Sándor a második
2016-06-26
Keszthely volt a középtávú magyar bajnokság színhelye, ahol több egri induló közül az Egri Triatlon Klub versenyzője érte el a legjobb helyezést azzal, hogy korosztályában bajnoki második helyezést ért el.

Tovább...
Taktikai csata 1 órán keresztül
2016-05-26
A klasszikus triatlonversenyek hazai fellegvárában – Tiszaújvárosban - rendezték meg hétvégén a csapat országos bajnokságot és a rangsoroló egyéni versenyt is. Az ilyen összetett versenyt az időjárás jelentősen befolyásolni tudja, nem különben egy pillanatnyi odafigyelés kiesés is – de erről majd később.  Az Egri Triatlon Klub most Király Sándortól várhatta a legjobb egyéni eredményt, bár a felkészülése nem volt zavartalan, de ez nem fogott ki a többszörös ironman versenyzőn.  A már említett taktikai csata már a medencében elkezdődött.

Tovább...
108 terepfutó, tájfutó, triatlonozó versenyzett Várkúton
2016-02-12
A Mikulásnapi hegyifutás 1. fordulója Várkúton szokatlanul sok természetkedvelőt vonzott Egerből, de a környék településeiről is.  Jöttek szép számmal a futók Pásztóról, Miskolcról, Ózdről is. A népes számú indulók között tíz Egri Triatlon Klub versenyző próbált szerencsét és közülük hatan értek el dobogós helyezést érő eredményt.

Tovább...
A Terepshowért tettek a Támogatók 2015-ben is
2015-10-07
Az idei, már sorrendben 24. -  Flavin7 Bükk Kapu Terepshow sem jöhetett volna létre, ha nincsenek mögötte a Támogatók. Tették ezt azzal a nemes szándékkal, hogy egy országosan ismert és többször elismert sportversenyt még színvonalasabban lehessen „kínálni” az érdeklődők felé, akikből egyáltalán nem volt hiány. Sőt! Nem csak a támogatók voltak sokan, de a versenyzők is jöttek szép számmal egészen addig, amíg újból rekordlétszám közeli induló gyűlt össze a felsőtárkányi Szikla-forrás tó partján szombat délután és vasárnap délelőtt.
Folyamatosan zajlottak az események a tónál. Előbb az országos bajnokság keretein belül a triatlonozó felnőttek, majd pedig a gyerek triatlonozók tették meg köreiket a zászlók, támogatói transzparensek között, másnap pedig 7km-en és félmaratonon a terepfutók kanyarogtak a támogatói molinók által határolt folyosókon és a Bükk lankáin. Legvégül mindkét nap a közel 60 fős mosolygós kis gyerek Manófutása zárta a színes sportforgatagot. Az események támogatói a rendezvényen mindenhol jelen voltak. Adták nevüket a versenyhez, nyomtatták a szükséges dokumentumokat, megjelentették a cikkeket, ellátták a versenyzőket enni-, innivalóval, szállították a rendezőket, értékes tombolákat ajánlottak fel, nem volt hiány a jobbnál- jobb borokból sem.
Mindezeket a rendező Egri Triatlon Klub és segítő csapata nevében: köszönjük.
Tovább...
Sikeres visszatérők az ózdi triatlonra
2015-09-07
A nem túl régen még tereptriatlon versenyeket rendező ózdi sportszervezők „újítása” egyre jobban közkedvelt lesz. 5. éve tértek át a hagyományos triatlon rendezéséhez, igaz annak rövidített formájához. Az ősz egyik utolsó triatlon versenyére az ország keleti széle mozdult meg a legjobban, érthető okok miatt. A megrendezett 10 kategória sok indulót vonzott, különösen a váltó verseny volt népszerű ahol 21 csapat regisztrált az ózdi strandon.

Tovább...
Flavin7 Tereptriatlon OB mosolygó manók társaságában
2015-08-20
Új szervezési keretek között rendezte meg az ETK az idei tereptriatlon OB-t, hiszen elválasztotta a korábbi  egynapos viadal társversenyétől a terepfutástól. Az ETK szervező gárdája 3 év alatt már a 2. tereptriatlon OB rendezési jogát kapta meg, amivel más klubok csak ritkán tudnak büszkélkedni. A mintegy 40 fős szervezői csapat már év elejétől elkezdte a munkát, pályákat tervezett, egyeztetett az illetékes hatóságokkal, kereste a támogatókat, akik nélkül ma már nem lehet színvonalas versenyt rendezni. Szerencsére az idei évben több új támogató állt be a rendezvény mögé. Fő médiatámogató lett a Heves Megyei Hírlap, de ez évben debütált az eseménynél az Answer Kft, a  BravoGroup Kft, a Stühmer Kft. a Vitaminpartner is.

Tovább...
2015 Nagyatád
2015-08-11
2015. július 23-án leutaztunk Nagyatádra. Rajtszám és chip felvétel, majd szállás elfoglalása Csokonyavisontán. Pénteken bementünk a versenyhelyszínre, mivel a két lányom elindult a Mosolyogj és Fuss futáson, 2,4 km távon. Rajt 11:00, itt már a nap is megmutatta az erejét. Így a hölgyek is belekóstolhattak, hogy milyen, ha „süt” az aszfalt.
Aztán futófelszerelés leadása és irány vissza a szállás, délután hosszú pihenő, majd este a már megszokott családi értekezlet.
Reggel 4-kor kelés, könnyű reggeli, 5-kor indulás Gyékényesre, ahova 6-ra meg is érkeztünk. Parkolás, kerékpár átvizsgálás, és irány a depó, ahol hosszú sorok vártak.

 
Tovább...
ETK-sok a télvégi és tavaszi versenyeken
2015-04-04
Az utóbbi hetekben örvendetesen javultak az időjárási viszonyok s ezzel együtt a versenyzési, edzési kedv is sok ETK-s sportoló esetében. A téli felmérő futások, versenyek után aktívabban kezdtük az idei évet, mint az elmúlt évek hasonló időszakában. A Téli Mátra után hárman is „éjszakáztak” a Bükki kihívásokon, nem is eredménytelenül. Pálos Zsófi, Kerékgyártó Peti és Zsákay Tibi is harmadik helyen teljesítette a távot. A másnapi Várkúti 3. fordulóban értelemszerűen ők már nem indultak el, de így is hatan választották a vasárnapi futást.  Közülük Csattos Laci, Ludányi Bendegúz és Pelbárt Zoltán ért el kategóriájában dobogós helyezést.

Tovább...
Nőnap
2015-03-10


A Bükk kapu Terepshow rendezői csapat minden hölgy tagjának Boldog Nőnapot kívánok a férfi rendezőtársak nevében!
Tovább...
25 éves a Szuperinfó
2015-03-04
Video a szuperinfóról

Tovább...
Téli Mátra túrázva és futva
2015-02-15
Az idei verseny a keményebbik felét mutatta a versenyzők és rendezők felé a tavalyihoz képest. A rendezvény ideje alatt volt tavaszias idő olvadással, de kemény tél is ropogó hóval, jéggel.
A verseny nagy népszerűségét mutatja, hogy már hetekkel a rajt előtt beteltek a távok limitált indulói létszámai, a későn ébredők csak az esetleges visszamondások árán juthattak indulási lehetőséghez.

Tovább...
Újra Várkúton versenyeztek a terepfutók, tájfutók, triatlonozók
2015-01-09
2015-ben a sportolni/futni vágyók első fogadalma is beteljesülhetett a mai várkúti hegyifutó versenyen. A tavaszias télben nagyon sokan – sajnos a szokásosnál kevesebb fiatallal a mezőnyben – jöttek el a sorozat 2. állomására. Volt olyan kategória is amibe majdnem 20 fő nevezett. A népes számú indulók között ezúttal hat Egri Triatlon Klub versenyző próbált szerencsét.
 

Tovább...
Bükk Kapu Terepshow nagykövetek a SPAR maratonon
2014-10-15
Szerencsére egyre többen tudnak, hallanak a nyári Bükk Kapu Terepshow versenyünkről. A résztvevők száma is szépen emelkedik, a rendezői csapatunk jól összeszokott az elmúlt 3-4 évben. Többen közülük már szívesen „reklám emberei „ is az eseménynek.
Legutóbb  az októberi BSI által szervezett sportos hétvégén bújtak a versenyünk pólójába. Tehették ezt azért is, mert a Terepshow rendezői csapatának a BSI felajánlott egy egészen kedvezményes indulási lehetőséget a Flóra Maratonváltóra.

Tovább...
IV. Ózdi Triatlon
2014-09-12
Az Egri Triatlon Klub több tagja is részt vett hétvégén az évről évre népszerűbb Ózdi Triatlon Versenyen. A rendezvényen több magyar válogatott triatlonista is elindult az értékes díjazásnak is köszönhetően. A versenyközpont, és az úszás az ózdi városi strandon volt, ahonnan a bicajos illetve a futó pálya is indult. Király Sándor (ETK) a szenior II-es kategóriában (300m úszás, 12 km kerékpározás, 2,5 km futás) szerezte meg az első helyet magabiztos versenyzéssel. Lajszner Lajos (ETK) ugyanebben a kategóriában ért el értékes 6. helyezést.
Tovább...
A Terepshowért tettek a Támogatók 2014-ben is.
2014-09-03
Az idei, már sorrendben 23. -  Flavin7 Bükk Kapu Terepshow sem jöhetett volna létre, ha nincsenek mögötte a Támogatók. Tették ezt azzal a nemes szándékkal, hogy egy országosan ismert és többször elismert sportversenyt még színvonalasabban lehessen „kínálni” az érdeklődők felé, akikből egyáltalán nem volt hiány. Sőt! Nem csak a támogatók voltak sokan, de a versenyzők is jöttek szép számmal egészen addig, amíg rekordlétszámú induló gyűlt össze a felsőtárkányi Szikla-forrás tó partján kora délelőttől késő délutánig. Folyamatosan zajlottak az események a tónál. Előbb a triatlonozó felnőttek, majd a terepfutók kanyarogtak a támogatói molinók által határolt folyosókon, később pedig a gyerek triatlonozók tették meg köreiket a zászlók, támogatói transzparensek között. Legvégül a kis gyerekek Manófutása zárta színes sportforgatagot. Az események támogatói a rendezvényen mindenhol jelen voltak. Adták nevüket a versenyhez, nyomtatták a szükséges dokumentumokat, ellátták a versenyzőket enni, innivalóval, szállították a rendezőket, értékes tombolákat ajánlottak fel, nem volt hiány a jobbnál- jobb borokból sem.

Tovább...
Ironman 70.3 Budapest
2014-08-27
A középtávú triatlon (1,9km úszás, 90km kerékpározás, 21,1km futás)  versenyek Mekkája lehet Budapest. A szombati első verseny  hatalmas külföldi  és hazai érdeklődés és részvétel mellett zajlott. Közel 1500 egyéni induló mellett 70 váltó is bejelentkezett erre a történelmi versenyre, amely  teljesen benépesítette a Kopaszi-gátat. Az úszók után a kerékpárosok egészen a Vár  alá is eljutottak, a futók a Gellért hegyig köröztek. Ezen a nemzetközi  versenyen az Egri Triatlon Klub tagjai közül négyen vettek részt. Dr. Király Sándor egyéniben, míg Kovács László, Repka István és Pelbárt Zoltán váltóban teljesítették a fenti távokat. A korosztályos egyéni versenyben közel 110 ellenfelét megelőzve Király Sándor a 27. helyen végzett.

Tovább...
2014 Ironman
2014-08-08
2014 március közepe 7. Balaton Szupermaraton Nekem a 3. Ismét sikerült egyéni csúccsal zárnom a versenyt.
Egy hét pihenő, majd kezdetét vette a 20hetes felkészülés az idei hosszú távú triatlonversenyre.(km gyűjtés,technika csiszolása,mentális ráhangolódás)
2014.06.24. reggel indulás Nagyatádra. Rajtszám felvétel majd a szállás elfoglalása. Idén is Barcsra jutott a választás, mivel tavaly teljes mértékben meg voltunk elégedve a hellyel.
Pénteken de. egy rövid átmozgatás, délben könnyű ebéd majd hosszú pihenés. Este össze pakoltam a verseny cuccokat és a családdal átbeszéltük a frissítéssel kapcsolatos teendőket.
Szombat reggel (hajnal) 4-kor ébresztő reggeli majd 5-kor indulás.
6óra körül érkeztünk meg Gyékényesre. Fél7kor depózás majd chip ellenőrzés. 7-kor a várva várt vízhőfok megerősítése is megtörtént:26.2 C-fok. Aki csak tehette triatlonos nadrágban vágott neki az úszásnak.

Tovább...
Nők a terepen: Pálos Zsófia terepfutó - X2S interjú
2014-07-21
Régi - új arc a terepsportok világában az elmúlt hónapokban sikert, sikerre halmozó mosolygós hölgy Pálos Zsófia. Sok évvel ezelőtt még a magyar hegyikerékpáros mezőnyt erősítette, majd hosszabb kihagyás után fantasztikus sikersorozattal tért vissza, immár terepfutóként.

 

Tovább...
ETK-s sportolók „hangoltak” a nyári versenyekre
2014-06-23
Futószalagon kínálja a nyár eleje a különböző sportos eseményeket, sportoló legyen a lábán vagy a kerékpáron, aki minden helyre el tud jutni, ahová csak szeretne. Az Egri Triatlon Klub sportolói igyekeznek minél több versenyen jelen lenni, hiszen ilyenkor lehet visszajelzést kapni, hogy mit is ért az alapozási időszakban elvégzett sok-sok munka. Legutóbb két triatlon versenyen képviselt bennünket Lajszner Attila és tesója Lajos. Tiszaújvárosban Attila egy balszerencsés  rendezői döntés értelmében többet úszott 100m-rel, mint a mezőny, így elvesztette esélyét, hogy a mezőny elején végezzen. Lajos ezt a sprint versenyt a nagyatádi ironman egyik pörgős edzésének használta fel. Az Eger Nagydíjon a triatlon sportba visszatérő Attila már is letette névjegyét, hiszen az első tíz versenyző között végzett. Mostani eredményén a kerékpározással tud még lényegesen javítani.
 

Tovább...
Csúcstámadás hazai terepen
2014-05-15
A debreceni versenyrendezők gondoltak egy merészet és a síkon rendezett versenyeik után „áttették” a rajtot a miskolci Csanyik völgybe. Új ötletként innen terveztek hegyifutást a bánkúti Fehér Sas vendéglőig. Ez nem kevesebb, mint 22km hegymenet, közel 1000m szinttel fűszerezve.  Ezt a kihívást közel 120 futó választotta a múlt hétvégén, köztük két Egri Triatlon Klubos sportoló.

Tovább...
A Bükk, a Mátra után a Pilis hegység is Pálos Zsófia lábai alatt
2014-05-12
 Sok futónál ott fejeződik be egy terepfutó verseny, ahol Pálos Zsófiánál a T100 – UltraSpire Terep Százas avagy a Terepversenyek Királynője elnevezésű- ultrafutás elkezdődött. Nézzük hogyan is volt… A Pilis hegység lankái, hegyei és települései voltak most az igazi kihívók a versenyzők mellett. Röpke 24km-s bemelegítés után még csak Piliscséven jártak a futók, hogy 35km-nél felfuthassanak Dobogókőre majd Dömösnél voltak túl egy terep maratoni távon, igaz ez alatt már 1200m szintet is letudtak. Ekkor Zsófi már biztosan vezetett a női mezőnyben, de az abszolút versenyben is a top 10-ben volt már!  

Tovább...
Aquatlon Egerben
2014-05-10
Április 29-én vasárnap került sor a dr. Bátorfi-Agria Kerékpár és Triatlon Klub szervezésében az Eger Városi és Heves Megyei Aquatlon Bajnokságra. Az általános és középiskolások számára diákolimpia volt, akik innen kvalifikálhatták magukat az országos döntőre.
Az úszás a nyitott uszodában a futás pedig a városi stadionban került lebonyolításra.

 

Tovább...
55,8 km, 2800 m szint, 6:27 óra, II.hely – szubjektív vélemény(em) a Mátrabérc Trail-ről
2014-04-20

Pálos Zsófia az Egri Triatlon Klub sportolója újabb nagyszerű ultrafutó eredményt tudhat magáénak. Viszonylag még kevés tapasztalattal, de hatalmas elszántsággal győzte le a Mátrát is a Bükk után. Zsófi segít nekünk egy kicsit a kulisszák mögé nézni.
Tíz éve egy esős Mátrabércen a Kékesen fagyoskodva vártam futó, túrázó barátaimat, amikor a férfiak közt feltűnt egy nő, aki hihetetlen erőt, elszántságot sugározva futott. Őt látva határoztam el, hogy egyszer nekem is végig kell futnom ezt az útvonalat. Farkasdi Edinát azóta a barátnőmnek tudhatom, ha ő nincs, akkor ma én nem futkorászok.
 
 

Tovább...
Terepről síkra váltottak Debrecenben
2014-04-14
Klubunk tagjai közül 4 fő képviselte az Egri Triatlon Klubot március utolsó hétvégéjén Debrecenben a Rotary futóversenyeken. A három fiú (Pelbárt Zoltán, Stauderer János, Szepesi Zoltán) mellé most Hoór Anikó is aszfaltra való cipőt húzott.
A Nagyerdőben kijelölt körpályákon kellett lefutni a vállalt távot, ami 4 vagy 8 kör volt. Előbbit Hoór Anikó és Pelbárt Zoltán futotta, míg Szepi és János a 8 körön vitézkedett. Tökéletes futóidőben indult a verseny 11-kor, ami ki is tartott végig. A több, mint 1500 induló (benne a 10km-esekkel) benépesítette a kijelölt utakat.

Tovább...
Lajszner Lajos harmadik alkalommal futotta körbe a Balatont
2014-04-07
Harmadik alkalommal teljesítette a Balaton Szupermaratont egyéniben Lajszner Lajos, aki így már lassan rutinos balatonfutóvá válik. A verseny során 4 nap alatt futják körül a Balatont ahol az össztáv 195,4 km. Lajos új egyéni csúcsot futva (21:47:46) a szenior kategóriában a 64. helyet szerezte meg. Az embert próbáló kihívásnak szisztematikus felkészülés után vágott neki, ezzel szinte garantálva volt a jó eredmény és a sérülésmentes befejezés. A befektetett energia itt sem vész el, így jó alapokkal vághat neki az idei nagyatádi ironman teljesítésének. Hajrá Lajos!
 

Tovább...
Tavaszi futás nyári melegben az Egedre.
2014-03-31
Az „alig” tél  után a tavasz se sokat időzött nálunk. Már március 23-án is napozós meleg volt, amikor a Nagy SE szervezésében elindultak a gyaloglók, kerékpárosok és a végül a futók az Eged hegyre az Érsekkerti rajthelyről. Az itt már szokásos 60-70 fő vállalta be a rövidebb illetve a hosszabb pályákat. Az 5 körös érsekkerti versenyen az Egri Triatlon Klubból most Szepesi Bogi rajtolt. Futásán még látszott, hogy nemrégen a vírusokkal is harcolnia kellett, de az már a múlté. Mozgása már biztató volt. A 13,5km-s hegyifutást hárman teljesítették. A szenior2 korcsoportban Szepesi Zoltán nettó futóidejével a hatodik helyen zárt, de a szigorú versenyszabályok miatt meg kellett elégednie a 9. hellyel – 5 perces késés miatt. A szenior3 korcsoport új erővel gazdagodott Garbacz Gábor személyével, akinek bizony verseny győztes (!)  ideje is van ezen a távon. A mostani versenyen egy közepes kezdés után a hajrában a dobogó 2. fokára tudott felfutni.

Tovább...
Triatlonosok hegyi terepen
2014-03-09
Március elsején kerület megrendezésre az Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sport Egyesület gondozásában idén 13. alkalommal a Bükki Kilátások teljesítménytúra és terepfutóverseny. Azok számára, akik baljósnak tartották volna ezt a számot meglepetést okozhatott a csodálatos, tavaszias időjárás. Bár a korábbi években bőven volt alkalom, amikor hó, jég, eső nehezítette az indulók dolgát, most csak néhány jégkásás folt és a számtalan hóvirág jelezte: nemrég itt még tél volt.
A rendezvény rangját jelzi, hogy az ország minden szögletéből több mint száz turista vett részt az eseményen. Számukra két táv nyújtott lehetőséget a teljesítésre.
 

Tovább...
Mindenfajta éremből jutott az ETK-oknak a Várkúti hegyifutó 3. fordulójában
2014-02-23
Szokatlanul jó időben került megrendezésre a 3. és egyben befejező futama a Várkúti futóversenynek. A  közel  100 induló mozgalmassá tette a „hegyet”. A legnépszerűbb táv továbbra is az egy körös verseny volt, de sokan dupláztak is a körökből. Az előző távon Lajszner Lajos a dobogó 2. fokára futott fel a szenior mezőnyben. Ez nagyon dicséretes, amikor ez a táv Lajos napi futómennyiségének  csak a töredéke. A 4 körös mezőnyben most is Garbacz Gábor és Pelbárt Zoltán vitézkedett a heggyel és az ellenfelekkel. Ez a táv már alaposan megrostálja a mezőnyt, hiszen kevesebb vállalkozó szellemű indul el a narancs sárga színű rajtszámmal. A jóval fiatalabb szeniorokkal versenyezve Gabi végül a 3. helyen végzett, míg Zoli taktikus versenyzéssel a dobogó legtetejére ért fel. Mindketten fordulóról fordulóra javítottak az eredményeken. Gratulálunk nekik!


Tovább...
A Téli Mátrán 148 km gyűlt össze az Egri Triatlon Klub versenyzői lábában
2014-01-25
Hogyan lehet készülni a Téli Mátrára hó nélkül? Mindenesetre  hosszúkat és keményeket, emelkedőket és komoly lejtőket is bevállalva kell edzeni. Az ETK versenyzői közül sokan töltötték el az edzésidőket  decemberben és januárban azzal, hogy tisztességesen felkészüljenek a 30-40 km-s hegyi futásokra. A múlt héten pedig megjött hozzá a tél és a hó is. Igaz még nem „mátrai” mennyiség, de már  fehér lett a hegység.  A futó, túrázó körökben csak TM-nek becézett kihívás kemény próba elé állította a benevezett közel 3400 (!) sportolót. Közülük is az XL-s, L-es távot választók vállalták be a keményebb pályákat, terepeket. Sportolóink közül négyen neveztek be a Magyarországon legmagasabbra felvezető téli túrára, azzal a céllal, hogy lemérjék az elvégzett munkájukat.

 
Tovább...
Várkút 2013 – 2014. 2. forduló
2014-01-23
Az előző fordulóhoz képest megnövekedd létszámmal – jóval 100 fő fölött -, indították el a rendezők a 21. várkúti hegyifutó 2. fordulóját. Az igazi tavaszi időben megrendezett versenyen több jó eredmény is született. Ezek közül az Egri triatlon Klub sportolói is kivették részüket. A szenior egy körös versenyen Lajszner Lajos csak 1 másodperccel maradt le a dobogóról.

Tovább...
BÚÉK 2014
2013-12-31
Megint eltelt egy év. Jönnek az értékelések, fogadalmak.
Egyesületünk egy jó kis közösségi megmozdulással zárta a 2013-s évet. Sokan részt vettünk a szilveszteri futáson Felsőtárkányban a Varró háznál. A 14-15 km lefutása után nem maradt el a könnyed pezsgőzés, a sütizés, a házicsoki evés – köszi Lakó Jutka. Az év búcsúztatás mellett egy jó kis terepfutó közösség alakult, melynek  sok triatlonos tagja is van.
Tovább...
Várkút lesz jövőre is
2013-12-28
A 21 nyerőszámnak sem utolsó mondják a szerencsések. Ezt a számot emlegették azok a terepfutók is, akik elindultak az idei első várkúti hegyifutón, ami sorrendben már a 21. évadnál tart. Jöttek is a futók megint szép számmal, kihasználva a szinte tavaszias időt és a hómentes terepet. Az Egri Spari rendező csapata „hozta a kötelezőt” – bár most nem jött a megnyitóra a Mikulás.
Tovább...
ETK-sok a világ legkeményebb csapatversenyén
2013-10-02
A világ legkeményebb csapatversenye négy extrém sportot tömörít egy hegyi váltóra, ahová a világ legjobb terepfutóiból, hegyi bicikliseiből, siklóernyőseiből és kajakosaiból vásárolnak össze profi csapatokat. Az óriási túljelentkezés miatt már a kijutás is bravúr, ezzel együtt egy önerőből készülő magyar négyes immár két éve ott van a mezőnyben.

Tovább...
3. ózdi triatlon verseny 2 ETK-s arannyal
2013-09-12
A tavalyitól egy kicsit kevesebben indultak klubunkból az ózdi triatlon versenyen, de ez nem az érdektelenséget jelenti, hanem a más irányú sportos elfoglaltságot.
A többféle egyéni kategóriában kiírt versenyen már a délelőtt sem múlt el ETK-s első hely nélkül. Az 1999-2000-s korosztályú fiúk között Zentai Marci volt a leggyorsabb. Egy jó úszás után következett a pörgős bicózás. A futásnál már látszott az első hely lehetősége. Marci élt is a „felkínált” eséllyel. Ezzel megvédte tavalyi elsőségét.
A második aranyat a szeniorok versenyében Pelbárt Zoltán szerezte. Ezzel ő már harmadszor végzett a dobogó tetején az újbóli címvédés után. De ezzel még nem volt teljes az Egri Triatlon Klub hétvégi siker sorozata.

Tovább...
Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton
2013-09-11
  Idén is minden feltétel adott volt ahhoz, hogy újra jó hangulatú versenyre kerüljön sor a Városligetben. Az időjárás felelős nagyon hosszú ideje szimpatizál a szervezőkkel és mintha csak kötelező feladatának érezné a napos, meleg, szélcsendes idő biztosítását.
Mivel a verseny időpontja ismét egybeesett az Ózdi Triatlon versennyel, így a klubot csak két versenyzője, Hoór Anikó és Király Sándor képviselte.
Anikó augusztusi kerékpáros balesetéből felépülve döntött úgy, hogy idén is, immárom tizenötödször(!) teljesíti a több, mint 21 km-t.

Tovább...
Bükk Kapu Terepshow 2013 Flavin7 Tereptriatlon Országos Bajnokság
2013-09-04

Rövid összegzés rendezői szemmel: utólag már elmondhatjuk, hogy sikeresen zártuk az idei versenyünket. Erről tanúskodnak a köszönő szavak, a nyilatkozatok, az interjúk, az elküldött email-ek, a visszajelzések, a lájkolások. A versenyzői vélemények egységesek: jövőre is szeretnének visszajönni. Kellenek a rendezőknek ezek a figyelmességek, mert ezekből lehet újra erőt meríteni és elindítani a tervezést, a szervezést a következő eseménnyel kapcsolatban. Köszönet illet minden klubtagot, aki részt tudott vállalni valamilyen formában a rendezésben. Többen már hetekkel hamarabb bekapcsolódtatok a munkába, de szinte mindenki igyekezett valamit hozzátenni a rendezvény sikeres lebonyolításához. Köszönet illeti azokat a – nem klubtag - rendezőket is, akik szabadidejük terhére önzetlenül segítettek nekünk. Sokan közülük az egész családjukat mozgósították.
Tovább...
I. Nyílt Hegyifutó Maraton Magyar Bajnokság
2013-08-05
Az Eger környéki hegyek szinte végtelen lehetőségei és a rendező klub újabb országos futóversenyt álmodott városunk közvetlen környékére. Ezúttal az I. Nyílt Hegyifutó Maraton Magyar Bajnokság 4 kategóriájában mérhették össze tudásukat a terepi futást kedvelők. Jöttek profi -  és amatőr futók szép számmal. Mindenki válogathatott felkészültségének megfelelően. A hosszabb távokat választók már extrém körülmények között rótták a táv második  felét mert versenyközben alaposan megnyíltak az égi csatornák. A Bükk hegyei hírtelen lehúzták az esőfelhőket.

Tovább...
MÁTRABÉRC TRAIL 2013
2013-05-23
Start!
Ahhoz képest, hogy nyugodt felvezetésről volt szó elég élénk tempóban vágtunk keresztül a mezőn. A füves talajon eléggé odafigyelést igénylő volt a futás, engem legalábbis nyugtalanít, ha nem látom: mi van a lábam alatt. Milyen jó lesz majd az erdőben? A rövid aszfaltos szakasz után be is kanyarodtunk a fák közé, de sajnos ott sem volt komfortosabb a haladás. A két héttel ezelőtti Mátrabércen a kb. 1000 induló letette a lábnyomát, ami azóta keményre száradt, igencsak figyelni kellett hová lép az ember. Szerencsére az egynyomos ösvényeken már nem a „patanyomok” között kellett szökellni, így volt módom figyelni a sok helyen fantasztikus panorámára, de legfőbbképpen magamra. Az utóbbi idők szolid edzései miatt az volt a taktikám, hogy visszafogott tempóban indítok, szisztematikusan frissítek és eszegetek.

Tovább...
Királyi bronz Tiszaújvárosban a 2012-s összetett ezüst mellé
2013-05-21

Két napos triatlon fesztiválra invitálta a tiszaújvárosi TVK Mali triatlon klub és az országos szövetség a magyar triatlonos társadalmat az elmúlt hétvégén. Immár 22. alkalommal indultak útjára a fiatalabb és a tapasztaltabb korosztályok képviselői a klubcsapat OB versenyein, majd másnap az egyéni sprinttávú (750m úszás, 20km kerékpározás, 5km futás) viadalon. Az Egri Triatlon Klub tagjai közül többen még csak az idei második triatlon versenyükön vettek részt. A klubcsapat OB-n még látszott az összeszokás hiánya, nem beszélve az ehhez a versenyformához szükséges speciális taktika sem volt még kellőképpen összecsiszolva. Az időeredmény és a helyezés is volt már jobb, mint ezen a hétvégén.
Tovább...
-194 perc a Balaton Szupermaratonon
2013-04-28
Lajszner Lajos újabb kihívást talált és teljesített – már nem is először!

Olvassuk Lajos hiteles gondolatait: "A történet 2011-re vezethető vissza. Akkor vettem részt először a BSZM-en. Itt egy maratonon kívül még lefutottam a második szakaszt, ami 52,9 km volt. Sikeresen teljesítettem az első ultra távomat (szintidőn belül). Ekkor jöttem rá,hogy nem is olyan rossz ez a ultrafutás.

Tovább...
Pulzusszámom az egekben
2013-03-12
Gondoltam megpróbálom. Éppen dolgom is volt Pesten, hát kerestem hozzá egy kis versenyt is. Ez már ugyan a III. Tavaszváró Futóverseny volt a Naplás tónál a Mahfusz és az X2S szervezésében, de látszott is.  Meg volt a családias hangulat, az összehangolt szervezés, jöttek a támogatók is. Szinte egész napos  mozgósítás  volt itt minden korosztálynak.

Tovább...
Egyenletesen és eredményesen 2012-ben
2013-03-11
Az országos triatlon rangsorba beszámító versenyek, bajnokságok közül Király Sándor ötöt tudott „bevállalni”. Ebben volt sprint távú verseny is, de belefért a bajnoki címet hozó középtáv mellett a nagyatádi hosszú távú megmérettetés is. Mindezek alapján Sanyi korosztálya bajnokságában a 2. helyezett lett.
Az országos  pontrendszer sajátossága  alapján pedig, ha el tud menni még egy versenyre és ott az utolsó(!) helyen végez, akkor is ő nyerte volna a korosztály bajnokságát. Ezt nem lett volna nehéz teljesíteni. Eredményeihez, egyenletes teljesítményéhez gratulálunk!
 
Tovább...
Tereptriatlon OB
2013-02-28
Poót Brigitta tereptriatlon versenyző az Év Extrém Sportolója

Részletesen:
http://www.triatlon.hu/index.php?op=new&art=2126

Tovább...
20. alkalommal futottunk Várkúton
2013-02-15
A várkúti hegyifutó versenysorozat megint letesztelte minden résztvevő aktuális állóképességét és gyorsaságát. Jó volt látni, sokan évek óta visszatérő futók, de ennél fontosabb eredmény az, hogy egyre több a fiatal arc a 3 fordulós rendezvényen. Jöttek megint Gyöngyösről, Miskolcról, a Jászságból, Mezőkövesdről, az Eger környéki településekről, de legtöbben megint Egerből. Az évek óta stabil rendezői stáb kitett magáért. Az eredményes versenyzőket többféle módon jutalmazta. A fordulók helyezettjei oklevelet kaptak, a mindhárom fordulót lefutók egyedi tervezésű pólót, valamint a sorsoláson értékes ajándékokat vehettek át. Érdemes volt részt venni – minden szempontból - ezen a kellemes téli versenyen.
 
 
Tovább...
Ünnepek
2012-12-22
A Bükk Kapu Terepshow minden résztvevőjének, támogatójának Békés, Boldog Karácsonyt és sportsikerekben gazdag Boldog Új évet kíván az Egri Triatlon Klub!

Tovább...
Rövid idő alatt elért – hosszabb távra mutató – sikerek
2012-12-21
A fenti megállapítás kisebb sikertörténetet takar. Az Egri Triatlon Klub egyik friss igazolása – Lajszner Lajos – kezdte el  tudatosan építgetni 2-3 éve azokat a sportalapokat, amellyel már figyelemreméltó eredményeket is fel tudott mutatni. 2010-ben még bátorság próbának is be lehetett tudni az első félmaraton vállalását. De meg volt. Az elért 2 óra 20 perces idő kellemes kis kocogást takart. Egy évre rá már nem volt szükség az előző 20 percre sem. Amatőr sportolóként ez jókora javulást jelent. Kezdett beérni a „Lajszner Team” céltudatos munkája. A kezdeti bátorító lépéseket itt már komoly szakmai tanácsok követték az öcsköstől. Attila, alias Lajszi sokoldalú sportoló, ironman, maratonista és tájfutó. A báty sem nagyon akarja alább adni. 2012-ben már neki is járt a befutó zene a nagyatádi ironman versenyen.
Tovább...
Tisztújító közgyűlés az Egri Triatlon Klubnál
2012-12-20
Néhány napja került bejegyzésre az Egri Törvényszéken az a változás, amit a klubtagot egyhangúan megszavaztak. A 20 év után leköszönő Dr. Sipos Pétert Pelbárt Zoltán váltja elnökként a klub élén.

Tovább...
Első forduló a 20. Várkúti hegyifutón
2012-12-02
Lehetne Mikulás-futamnak is nevezni a Várkúti hegyifutó verseny első fordulóját, hiszen évek óta a fehérszakállú indítja útnak a futamot. Most sem volt ez másként, legfeljebb abban, hogy most két segítője is volt a kis „öregnek”. A téliesre fordult időjárás miatt mintegy 8-10 cm-s hóban kellett futni a közel száz nevezőnek, de nem panaszkodott e miatt senki sem. A havas táj és a fák látványa bőven kárpótolta a téli városi szürkeséget.
Az Egri Triatlon Klubot most négy versenyző képviselte.
Tovább...
Új elnökség a Magyar Triatlon Szövetség élén
2012-11-19
A szombati tisztújító közgyűlésen új elnökséget választott a jelenlévő 60 egyesület képviselője. A leköszönő vezetést Dr Biró Marcell elnök, Dr. Zakariás Géza alelnök, Borbély Miklós alelnök és négy elnökségi tag követi: Dr. Bátorfi Béla, Dr. Székely Mózes, Vanek Gábor és Zelcsényi Miklós.
 
A megválasztott elnökségnek sok sikert kívánunk a munkájához!
Tovább...
Barátság Maraton Miskolcon
2012-11-11
Barátságos kis versenyt rendeztek a közeli Miskolcon, ahol az egyetem sportközpontja adott otthont a Barátság Maraton többféle versenyszámának. A legtöbben az 5 km-s minit választották, de szép számmal indultak a fél- illetve a maratoni távokon is. Az Egri Triatlon Klubot ketten képviselték. Szepesi  Zoltán a hosszabb távon, Pelbárt Zoltán a félmaratonon  próbált szerencsét.  A 4 kört teljesítő félmaratonistáktól  1 órával  korábban induló maratonistákra 8 kör várt az egyetem környékén és a tapolcai fürdő irányában. Mivel az átfutópont a rajt területén volt, idővel eléggé összekeveredett a mezőny, bár ez csak a rajtoltatásnál okozott némi gondot.
Tovább...
Less Nándor emlékverseny 15. alkalommal
2012-10-13
Több mint 2000 sportoló indult el a Bükk különböző turista útvonalain az elmúlt hétvégén Cserépfaluból, hogy teljesítse a 15. alkalommal megrendezésre kerülő Less Nándor emlékversenyt. A híres Afrika kutató emléke sokakat megmozgatott, hiszen érkeztek tömött iskola buszokkal, autó konvojokkal minden korosztályból. Szinte az egész keleti országrész megmozdult, ami a kiváló időjárásnak is volt köszönhető. Szűkebb hazánk – Eger is szép számmal képviseltette magát.
Tovább...
Indulnak az alapozó tornatermi edzések
2012-10-08
Az évek óta megszokott helyen, a Dobó Gimnázium tornatermében tartjuk az alapozó edzéseket.
Első alkalom: 2012. október 02.
Minden kedden és csütörtökön 18.00-tól 19.00-ig tudunk a fenti helyen edzeni.

Jelentkezés a helyszínen Garbacz Gábornál vagy Veres Imrénél. Csatlakozni bármikor lehet. Részvételi hozzájárulás 300 HUF/alkalom.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és az edzők.
Tovább...
Bükk Kapu Terepshow 2012
2012-09-26
Sikeresen zártuk az idei versenyünk rendezését. Erről tanúskodnak a köszönő szavak, az elküldött email-ek, a visszajelzések, hogy jövőre is szeretnének visszajönni. Kellenek a rendezőknek ezek a figyelmességek mert ezekből lehet újra erőt meríteni és elindítani a tervezést, a szervezést a következő eseménnyel kapcsolatban. Köszönet illet minden klubtagot, aki részt tudott vállalni valamilyen formában a rendezésben. Többen már hetekkel hamarabb bekapcsolódtatok a munkába, de szinte mindenki igyekezett valamit hozzátenni a rendezvény sikeres lebonyolításához. Köszönet illeti azokat a – nem klubtag - rendezőket is, akik szabadidejük terhére önzetlenül segítettek nekünk. Sokan közülük az egész családjukat mozgósították.

Tovább...
2. ózdi triatlon verseny 4 arannyal
2012-09-11
Nem mindennapi eredményességgel zárta az Egri Triatlon Klub Ózdra látogató csapata a  hétvégi 2. ózdi triatlon versenyt.
A többféle egyéni kategóriában, munkahelyi- és családi váltóban is kiírt versenyen már a délelőtt sem múlt el ETK-s első hely nélkül. Az 1999-2000-s korosztályú fiúk között Zentai Marci volt a leggyorsabb. Egy jó úszás után következett a pörgős bicózás. A futásnál már látszott az első hely lehetősége. Marci élt is a „felkínált” eséllyel. Időrendben a következő aranyérmet a Szepesi család váltója érte el. A 3 fős csapat már a váltók abszolút versenyében is a dobogóra állt, de az igazi sikert a családi váltók versenyében szerezték. Szabolcs magabiztosan úszott, apukájuk a bicó nyergében vitézkedett majd Bogi bátor futással tartotta meg a megszerzett előnyt. Sorrendben a  harmadik aranyat a szeniorok versenyében Pelbárt Zoltán szerezte. Ezzel neki már a címvédés is sikerült a tavalyi első hely után. De ezzel még nem volt teljes az Egri Triatlon Klub hétvégi érem és serleg-kollekciója. A Master kategóriában induló Király Sándornak mindenki gratulált, hiszen Ő állhatott a verseny végén a dobogó tetejére.
Tovább...
IV. Hegyifutó Országos bajnokság
2012-07-28
Hazai pályán versenyezhettek újra az egri futók. Ebben az évben szűkebb hazánk adott otthont a Hegyifutó Országos Bajnokságnak, amely egyúttal válogató verseny is volt az Olaszországban szeptember elején megrendezésre kerülő világbajnokságnak. Aki már kvalifikálta magát, azok közül ugyan kevesen jöttek el, de ennek ellenére színvonalas versenyt vívtak a 3 különböző távon kiírt versenyen a résztvevők. Az Egri Triatlon Klubból öten küzdöttel a nagy meleggel, a technikás pályákkal, s nem utolsó sorban a komoly szintekkel az Egeden és a Várhegyen. Hervai Cecilia, Garbacz Gábor, Kovács László és Szepesi Zoltán a „B” pályát futotta, míg Pelbárt Zoltán a „C” jelzésűt. A nagyjából 10km-s pályákon több jó eredmény is született, amiről az ETK-s sportolók is kivették a részüket.
Tovább...
I. SBS Eged-hegyi Terepfutó Fesztivál
2012-06-30
Az egri és az Eger-környéki futók esetében  ha az Eged hegyet említik akkor szinte egyértelmű az asszociálás: lesz valamilyen sportos megmozdulás, aminek a célja, vagy közbeeső állomása az Eged-hegy. Így volt ez akkor is, amikor a nemrégen alakult Eged Futókör erre a hegyre szervezte az I. SBS Eged-hegyi Terepfutó Fesztivált. A 6, 13 és 28km-s távok jelentették a kínálatot. Ebből válogattak az Egri Triatlon Klub tagjai is, akik közül most négyen futottak. Közülük Pelbárt Zoltán a 13km-es szenior versenyen érte el a legjobb helyezést azzal, hogy a 2. helyen ért célba.
Tovább...
Egri volt a Király Orfűn
2012-06-01
A triatlon sport egyre népszerűbb verseny Magyarországon is. Erről tanúskodik az a tény, mely szerint újra növekszik az indulók létszáma a sprint távtól egészen az extrém távokig. Ebben a sorban foglal el fontos helyet a 2 km úszásból, 80 km kerékpározásból és 20 km futásból álló versenyforma. A külföldön már nagyon népszerű középtávú verseny Magyarországi Bajnokságát rendezték meg az elmúlt hétvégén a baranyai dombok között elterülő Orfűn. Az Egri Triatlon Klubnak most egy versenyzője vett részt ezen a nem mindennapi felkészülést és kitartást igénylő rendezvényen. Király Sándor Orfűn felért a csúcsra és magyar bajnok lett a szenior 2. korosztályban.
Tovább...
Hegyen völgyön futottunk Ózdon
2012-05-28
Az ózdi hegyek és 4 féle terepfutóverseny várta hétvégén a természetben való futás szerelmeseit Ózdon. A helyi Teknőc Futóklub által immár 17. alkalommal kínált futó programokba idén bekerült a maratoni táv is a félmaraton, a 11km-s illetve a gyerekeknek szánt 3 km mellé. Az Egri Triatlon Klub közel 10 versenyzője utazott át erre a már hagyományos és jó hírű versenyre. A felnőttek a félmaratonon,  a fiatalok a 3 km-s távon indultak el. Ezúttal az utóbbiak értek el több jó eredményt.
Tovább...
Adó 1%
2012-04-19
Köszönjük, hogy 2011. évi jövedelemadód 1%-val támogattad Klubunkat!Tovább...
Nem a csúcson kellett abbahagyni!
2012-04-03
Ha március utolsó hétvégéje, akkor Egerben Eged-futás!

Közel 20 éve ismerős ez a futóverseny az érdeklődők körében. Kicsit más, mint egykor de itt van a közelünkben és szeretjük. Tudjuk és látjuk hova kell eljutni és onnan visszatérni. Az Eged-hegy nagyon jó kikapcsolódásról gondoskodik mindig, ezen a márciusi hétvégén is így tett. Gyönyörű – talán már egy kicsit meleg – időben vághatott neki a közel 60 induló a mintegy 13,5km-s távnak. Ehhez a leggyorsabbnak 57 percre volt szüksége, utána viszont már sűrű volt a befutók sora. Jöttek a fiúk, lányok vegyesen.
Tovább...
Amikor a versenyző mellett a rendező is a dobogón van
2012-03-08
Nem várt érdeklődés mellett rendezte meg az Egri Spartacus SE az elmúlt hétvégén a Bükki Kilátások teljesítmény túrát. Eddig is felvállalták az újítás lehetőségét, ami most többszörösen bejött szinte minden versenyzőnek. A téli alapozási időszak végén, a sok-sok száz legyalogolt, lefutott kilométerrel a lábakban jól esett legyőzni a Bükköt, de elsősorban mindenkinek önmagát.
Tovább...
Évbúcsúztató/évnyitó futás ETK-s sportolókkal
2012-01-16
Hangulatos – főleg a végén :-), futással búcsúztatta december 31-én több egri futó, triatlonos a 2011-s versenyévet. A szokásos felsőtárkányi  találkozó már hagyományos hiszen évek óta jól bevált ez az együttfutás. Ekkor nincsenek rövidebb – hosszabb távok csak egyfajta de  könnyen teljesíthető beszélgetős iramú futás. Az egyéb elfoglaltságok miatt ugyan egy kicsit kevesebben vállalták be  a távot, mint tavaly  de így is összejöttek tízen. Ebben kis csapatban voltak benne az Egri Triatlon Klub tagjai is. A hangulatos futás végén pedig nem maradhatott el a pezsgős koccintás és  a jókívánságok elmondása sem. Egészségükre és BUÉK!
Tovább...
Ünnepek
2011-12-20
Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kíván az Egri Triatlon Klub minden tagjának!
Tovább...
Elkezdődtek a hegyifutások Várkúton
2011-12-05
Túllépett a nagykorúsági határon a várkúti hegyifutó versenysorozat, hiszen immár 19. alkalommal gyűltek össze a terepfutást kedvelők a szépen felújított turistaház előterében. Jó volt nézni, hogy egyre több fiatal fedezi fel a terepfutás szépségeit és próbálja ki ezt a nagyszerű versenyzési, kikapcsolódási sportmozgást. A terep, a kijelölt pálya ismerős volt minden visszatérő futónak, de az első próbásoknak sem volt gondjuk a teljesítéssel. Mindenki választhatott kedve és edzettsége alapján az 1, 2 illetve 4 körös távból. A szinte tavaszias időben közel 80 futó indult el a Télapó rajtoltatása után.
Tovább...
Less Nándor emléktúra 2011.
2011-11-11
„Hatalmas fába vágta a fejszéjét a Bükkben” az idei évben a Less Nándor emléktúra szervező gárdája.
Tovább...
Eger Csillaga 2011–minden távon Egri Triatlon Klubos siker
2011-10-04
A Kárpát Egyesület Eger 4 féle távon rendezte meg a múlt hétvégén az Eger Csillaga teljesítménytúrát. A rekord létszámú versenyzők 15,25,40 és 50 km-s távon ismerkedhettek Eger környékével és a közeli hegyekkel. A szokásos pályákat most is módosították a rendezők, így nem lehetett „csak” rutinból teljesíteni azokat. Klubunk tagjai közül hatan vettek részt ezen a gyönyörű őszi időben indított versenyen és várakozáson felül teljesítettek mindannyian. A leghosszabb távon Kovács László, a 40km-esen Repka István érte el e a legjobb időt – utóbbin Szepesi Zoltán negyedikként ért célba. A 25km-s túrát Hervai Cecilia és Garbacz Gábor, a 15 km-s távot Pelbárt Zoltán teljesítette a leggyorsabban.
Tovább...
Újra triatlonverseny Ózdon
2011-09-30
Kedvcsinálóként rövid, pörgősen teljesíthető távokat álmodtak meg a szervezők mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek, de a váltóknak is. Összesen kilencféle életkori kategóriában hirdették meg a versenyeket, amelyek közül egyben pénzdíj is dukált a dobogón végzetteknek. Az időjárás is a szebbik oldalát mutatta a rendezők és versenyzők felé, így összesen több, mint százan kezdték a versenyt a városi uszoda 25m –s medencéjében. A kerékpározás és a futás is szinte teljesen sík környezetben zajlott, nem volt szükség a gépeken az áttételeket változtatni, de a nagy forróságban jól esett a frissítés.
Tovább...
Indulnak az alapozó tornatermi edzések
2011-09-28
Az évek óta megszokott helyen, a Dobó Gimnázium tornatermében tartjuk az alapozó edzéseket.
Első alkalom: 2011. október 04.
Minden kedden és csütörtökön 18.00-tól 19.00-ig tudunk a fenti helyen edzeni.
Tovább...
26. Nike Budapest félmaraton
2011-09-15
7000 futó, több ezer érdeklődő töltötte meg Budapest belvárosát a 26. alkalommal megrendezett Nike félmaratoni versenyen. A külföldiek száma meghaladta az ezret, de szerencsére Egerből is több tucat futást kedvelő próbálta teljesíteni a teljesíthetőt. Az Egri Triatlon Klub versenyzőgárdáját most Király Sándor képviselte, nem is eredménytelenül! Egy 40 perces 10km után bőven a másfél órán belül, 1:26.49-es idővel futott be az abszolút 130. helyre mely a korosztályos 13. pozíciót jelentette Neki.
Tovább...
Miskolci Hegyimaraton
2011-09-07
Szomorú apropója is volt a 19. alkalommal megrendezett miskolci hegyifutó versenynek. Emlékverseny lett belőle mert a verseny kitalálója, mozgatója – Kisgyörgy Ádám - elment közülünk. Nyugodjon békében! Ezen a versenyen két egri triatlon klubos indult a maratoni távon. Sajnos az idő és a pályakijelölés nem kedvezett Nekik sem! Meg kellett küzdeniük a sokszor bokáig érő sárral, de a hiányos szalagozással is. Utóbbi probléma közel 6 km-s pluszt jelentett… Szepesi Zoli kemény futással az abszolút mezőny közepén ért célba, míg a frissen igazolt Hervai Cili a női abszolút versenyben lett 6. helyezett. Ettől jobb ajánló levél nem is érkezhetett volna vele kapcsolatban. Mindkettőjüknek gratulálunk!

Tovább...
Bükk kapu Terepshow és XX: Tereptriatlon verseny
2011-08-13
EREDMÉNYEK:
Terepfutás
Gyermek, nyílt és abszolút
Tereptriatlon - minden kategória


Tovább...
Négy egri háromtusázó a triatlon hazai Mekkájában
2011-07-30
Július végén került megrendezésre a XXI. hosszútávú triatlon országos bajnokság Nagyatádon. A közel 500 egyéni indulót felvonultató nemzetközi versenyen 3.800 méter úszást, 180 km kerékpározást és 42,195 m futást kellett a 16 órás szintidőn belül végrehajtani. Az Egri Triatlon Klub színeit Hoór Anikó (15 óra 21 perc), Járdán Zsolt (13 óra 55 perc), Király Sándor (10 óra 41 perc) és Kovács László (9 óra 42 perc) képviselte.
Tovább...
Kiskörei Triatlon OB - 2011
2011-06-25
Hétvégén újra visszatért a triatlon a kiskörei öbölbe. A szervezők jóvoltából ide sereglett minden háromtusázó aki közel 4 órát vagy esetleg ettől még több időt szeretne versenyzéssel tölteni a triatlon középtávú országos bajnokság keretében. A 23 fokos víz még megfelelő volt a 2,5 km úszáshoz, de a 80 km-s kerékpározáshoz már a csúnyábbik arcát is megmutatta az időjárás, nem beszélve a futás alatti közel 15 fokos hőmérséklet csökkenésről ami már egy kis jéggel is volt kombinálva.
Tovább...
Oxigén Nagyerdei Maraton 2011 - Debrecen
2011-04-16

 A tavaszi futóversenyek résztvevőinek egyik kedvenc helyszínévé vált a debreceni rendezésű Oxigén Nagyerdei Maraton futóverseny. A tavalyi szép számú indulói létszám idén is meg lett. A jó időpont -és helyszín választása fél siker egy rendezvény szempontjából, pláne ha még az időjárás felelős is jól dolgozott. A három feltétel most „összejött”. Az Egri Triatlon Klub versenyzői közül többen kacsingattak a részvétel felé, de különböző okok miatt csak a tavalyi abszolút győztes – Kovács László – tudott elindulni a rendezvényen.

Tovább...
Sportolók kitüntetése
2011-03-26

Nagyszerű hírrel zárható le a 2010-es év a klub történetében. Az évek óta megszokott díjazotti kategóriák számának drasztikus csökkentése ellenére megérdemelt sikert könyvelhetünk el. Kovács László megérdelmelten kapta meg Eger város legjobb szenior versenyzőjének járó kitüntetést. Erről a legfrissebb infók és fotók itt találhatók:

Tovább...
1 %-s támogatás
2011-03-17

Köszönjük, hogy a 2009. évi jövedelemadód 1%-val támogattad Klubunkat!
 
2010-ben 155.212 Ft-ot kaptunk támogatóink felajánlásaiból.

Az összeget a 2010-s év fontosabb versenyeinek nevezési díjára és tereptriatlon versenyünk megrendezésére fordítottuk.

 Klubunk életében minden apróbb támogatás is sokat jelent. Amennyiben működésünket és a 2011-s Bükk Kapu Terepshow versenyünket a jövőben támogatni kívánod a SZJA 1%-val, akkor a 2010. évre vonatkozó adóbevallásod rendelkezési nyilatkozatára a következőt írd:
 
Egri Triatlon Klub,
adószám: 19137315-1-10
 
Segítségedet előre is köszönjük!

az Egri Triatlon Klub elnöksége
 

Tovább...
Lezártuk a 2010-s évet
2011-02-15
Megtartottuk a versenyévad lezárását. Kicsit kevesebben tudtak eljönni a Mélyvízbe a szokásostól, de aki ott volt egy kellemes estén vett részt. Egyéni ízlés szerint rendeltünk vacsorát, innivalót és indult is a "szakmaizás".
A klub vezetése rövid összefoglalót adott az elmúlt esztendő eredményeiről, fejleményeiről. Szerencsére megmaradt a klub sokoldalúnak, amit a tagot eredményei bizonyítanak leginkább.
Tovább...
Tortúra a Bükkön át
2010-12-25
Ha december vége akkor Tortúra. Az utolsó decemberi napok egyikén került megrendezésre a fenti túra- és futóverseny. A hosszabbik - 65 km-s - távot több mint 175-en vállalták be szerte az országból, de a legtöbben az északi megyékből jöttek.
Az Egri Triatlon Klub 3 fővel volt jelen a nem hétköznapi megmérettetésen.
Tovább...
Triatlon VB Budapesten
2010-11-09

Újabb triatlon világversenynek adott otthont Magyarország.

Az elmúlt 8 évben szinte minden nyáron rendezett a magyar triatlonos társadalom Duatlon EB-t vagy VB-t, de többször jöttek hazánkba a triatlon nemzetközi képviselői is. Így történt ez idén szeptember elején is amikor - igaz már korán sem nyári viszonyok között - a világ legjobb triatlonosai adtak egymásnak randevut. Ehhez az elit réteghez csatlakozhatott az a közel 4000 amatőr versenyző, akik a világ legjobbjainak pályáin mérhették össze tudásukat.

Tovább...
Less Nándor ev. Cserépfalu
2010-11-09
Az idei október sem múlhatott el Less Nándor emlékverseny nélkül. Az Egerhez közeli versenyzési lehetőség sok sportolónak jelentett egy nagyon kellemes túrázási illetve futási lehetőséget a Bükk lankáin, meredélyein.
Tovább...
2x60km után P85 azaz 85 km futás hegyen - völgyön
2010-11-09
Két hét alatt több, mint 200 km-t futott 3 versenyen Repka István. Az Egri Triatlon Klub tagja már évek óta eredményesen indul ultratávú futóversenyeken és túrákon.
Tovább...
Sprinttávú OB Fadd-Domboriban
2010-08-30
Az ország egyik legnagyobb triatlonos rendezvénye már évek óta a faddi Dunaágban megrendezésre kerülő verseny. Sokan választják mert tökéletes helyszine a háromféle sportnak. Az idei versenyen is több százan vettek részt és nagyon sokan gyűjtötték be a budapesti triatlon VB egyik kvalifikációját.
Így tettek az ETK-s versenyzők is: Molnár Zsolt, Pelbárt Zoltán, és Szepesi Zoltán is.
Tovább...
XIX. egri tereptriatlon verseny
2010-08-30
A hagyomány folytatódott. A pénzügyi nehézségek ellenére az Egri Triatlon Klub tagjai sikeresen meg tudták rendezni az ostorosi tónál a 19. tereptriatlon versenyüket. A gondokat már csak a verseny napja előtti felhőszakadások növelték, visszatartva ezzel sok olyan indulót, akik már évek óta rendszeres résztvevői a rendezvényknek. A rossz előjelek ellenére így is közel 40 tereptriatlonos vállalta a nem mindennapi kihívások teljesítését.
Tovább...
XXIV. Palóc Triatlon
2010-07-25
A szeptemberi Budapesti Triatlon VB már nagyon közeledik, így érthetően – a kvalifikáció reményében – nagyon sokan próbáltak szerencsét a balassagyarmati Nyírjes tó partján a XXIV. Palóc Triatlon versenyen.
Tovább...
Ultra Balaton
2010-07-07

Óriási sikert könyvelhet el néhány nap óta Kovács László. Az Egri Triatlon Klub elnyűhetetlen sportolója közel 100 sporttársát megelőzve az abszolút 2. helyen végzett az idei Ultra Balaton nemzetközi futóversenyen. Lászlónak kevesebb, mint 22 órára volt csak szüksége, hogy maga mögött tudja a 212 km-t.

Tovább...
Tisza-tó körüli futás
2010-06-01
A tiszafüredi szabadstrand környéke adott otthont a XIII. Tisza-tó körüli futó- és kerékpáros versenyeknek. A különféle sportágak és távok jó választási lehetőséget kínáltak a mindenkori edzettségi szintek ellenőrzéséhez. Volt aki csak leutazott 10km-t bicajozni, de a tó körüli 70km-t is sokan választották.
Az Egri Triatlon Klub több tagja most a futást választotta, s mint utólag kiderült nem is eredménytelenül. A kerékpáros mezőny után - a legkisebbek kivételével minden futó egyszerre indult el a 10, a 25, illetve a 70 km-s távra. Sokan egyénileg, de többen csapatban próbálkoztak a kiválasztott táv teljesítésével.
Tovább...
Ózd terepfutás
2010-05-26
Az ózdi Teknőcök megint kitettek magukért. Az Ózdi Teknőc sportklub immár 15. alkalommal rendezte meg a közkedvelt hegyifutóversenyét. Az ovisok, iskolások 3 km-s versenye mellett megint volt 11 km-s és 21 km-s futás is.
Tovább...
Tiszafüred triatlon
2010-05-26
A jobb idő beköszöntével sokat választjuk a triatlon versenyeket is. Így volt ez most is a tiszafüredi csapat OB-vel és a másnapi rangsoroló versennyel is. A szombati Csapat OB-n újra tudott csapatot indítani a klubunk. A Molnár Zsolt, Repka István, Szepesi Zoltán összetételű csapat derekasan harcolt az ellenfelekkel de az ítéletidővel is. Már az úszás alatt is, de főleg utána a viharos eső nagyon megnehezitette a távok teljesítését. A srácok egy közepes úszás majd egy erős kerékpározás után futottak még 5 km-t. Erőfeszítésükkel az erős szenior mezőny közepén végeztek. A tapasztalatokat figyelembe véve ez a csapat már jövőre is többre lehet képes még előrébb tud végezni.
Tovább...
2010 Triatlon VB - Budapest
2010-05-26
Nagy megtiszteltetés érte a napokban az Egri Triatlon Klubot.
 
Az idén immár 19. éve folyamatosan megrendezésre kerülő Eger- Ostorosi tereptriatlon versenyt a Magyar Triatlon Szövetség felvette a budapesti Triatlon Világbajnokságra kvalifikációt adó versenyek közé.
Tovább...
Mátrabérc 2010 ultrafutás
2010-05-05
Sokat sejtetően harangozták be a rendezők a Mátrabérc ultrafutó versenyt: Magyarország legnehezebb terepén közel 3000m-s szint, mintegy 56km futás. Futós berkekben ismerősen hangzik az infó, de kiérdemli a kellő tiszteletet is a fenti kihívás. A nem mindennapi teljesítésre több mint 120-an vállalkoztak és próbálták leküzdeni az elemeket. Nem volt könnyű! Szinte mindenki indult aki idehaza ultrafutónak számít, kevesek maradtak otthon.
Tovább...
Gödöllő X2S terepfutás
2010-05-05
Az elmúlt hétvége is "terepfutós" hétvége volt a Klubban. Most ketten vállalkoztak teljesíteni a gödöllői dombokon a 8 illetve 12km-s terepfutást. A tökéletes futóidőben megrendezett versenyen viszonylag kevesen vállakoztak a fenti távokra mert egyidőben(!) terepduatlon OB is volt a helyszínen. A korrekt időmérés - a chipes rendszer ellenére - komoly fejtörést okozott a rendezőknek. Az eredményhírdetés emiatt kicsit csúszva de jó egri eredményekről adott hírt.
Tovább...
Oxigén Maraton
2010-04-22
Újászervezett maratont rendeztek a debreceni Nagyerdő hatalmas fái alatt. Ritkaságszámba menő ötlet alapján nem kellett nevezési díjat fizetni a bátor jelentkezőknek. Az Egri Triatlon Klubot több versenyző képviselte és nem is eredménytelenül. A legnagyobb meglepetést a hosszútávú versenyeken sokszor jól szereplő Kovács László szállította, aki nagyon meggyőző futással, taktikus versenyzéssel, több mint 10 perccel előnnyel megnyerte a maratoni táv versenyét. Természetesen ezzel a 2:46 perccel futással a saját életkori kategóriáját is abszolválta. Szép volt Laci!
Tovább...
Jászberényi duatlon
2010-04-22
Elkezdődött a 2010-es duatlon idény. A jászberényi duatlon versenyt Molnár Zsolt próbálta ki, nem is rossz eredménnyel. A tavaly óta nagyon megerősödött szenior mezőnyben a 7. helyet sikerült elcsípnie. Zsolt egyenletes futással kezdett (5Km), de a bicózása is jó volt.
Tovább...
Eged-hegyi futás 2010.
2010-04-07
Tökéletes futóidőben került megrendezésre az egri Körcsarnoktól induló Eged-hegyi terepfutóverseny. A terep sokak számára ismerősként hatott, de csak a pálya első felében, ugyanis a főrendező Nagy SE - gondolt egy merészet - és a hegy túloldalára tervezte meg a visszafelé vezető út nagy részét. Az ötlet jónak bizonyult hiszem mindenkinek tetszett az új útvonal amely így nem csak biztonságosabb lett hanem látványosabb küzdelmet is eredményezett sokat számára.
Tovább...
Évzáró
2010-03-08

Hangulatos összejövetellel búcsúztatta a Klub tagsága 2009-es évet és nyitotta meg az új versenyévadot. A klubtagok egy vacsora mellett hallgatták meg az elmúlt esztendő összefoglaló értékelését. Dr. Sipos Péter elnök és Pelbárt Zoltán klubtitkár beszámolója nagyon sok jó eredményről szólt. Örvendetes tény, hogy ezeket már többen szerezték, mint az eddigi évek során bármikor.

Tovább...
Várkúti hegyifutó
2010-02-07

Eredményes hétvégi hegyifutásokon vannak túl az Egri Triatlon Klub tagjai. A három fordulós Várkúti Hegyifutó mai versenynapján a következő eredmények születtek a helyenként 30-40cm-s hóban.

Tovább...
Téli Mátra
2010-02-01

Extrém körülmények, nagy hideg, jeges széllökések és helyenként 40 cm hó. Az idei Téli Mátra ezekkel várta a túrázókat és a futókat. Az Egri Triatlon Klubból négyen vállalták a kihívásokat a különböző távokon. Az XL-t választókra több mint 40 km megtétele várt, az S-es távon mintegy 16 km-t kellett teljesíteni.

Tovább...
Ultrafutás
2010-01-07
A 2009.évi országos ultrafutó versenysorozat összesített 2. helyezését érte el Repka István. Sportolónk egyenletes teljesítményeket elérve minden alkalommal az élbolyban ért célba, de állt a dobogó legfelső fokán is.
Tovább...
Téli Tortúra
2010-01-07
A 2009. év egyik utolsó komoly túra- és futókihívását jelentette a téli Tortúra. Klubunkból ketten - Kovács Laci és Szepesi Zoli - vállalták a 65 km-s táv teljesítését. Laci már rutinos teljesítője ennek a versenynek, míg Zoli először vágott neki a nem mindennapi távnak. A kemény futásoknak meg lett az eredménye.
Tovább...
Via Dolorosa - Markaz
2009-11-10
Az idei Via Dolorosa verseny a markazi iskolából indult a Mátra lankái és emelkedői felé. Az Egri Triatlon Klubot ezen a túrán hatan képviselték, akik közül hárman futották a távokat illetve hárman túráztak. Legeredményesebben Repka István szerepelt, aki a 75km-s távon sokáig vezetve végül az abszolut 3. helyen végzett.
Tovább...
Tour de ÉMOP
2009-10-27
A NORDA - Észak Magyarországi Fejlesztési Ügynökség és a Bükki Fiatalok Természatjáró Egyesülete rendezte meg az I. Regionális Bükki Kupát. A Szilvásváradról indított családi gyalogos túrán az Egri Triatlon Klubot a Szepesi család képviselte. A 12 km-s túrán még 650m szint is várt a vállalkozókra.
Tovább...
Less Nándor Emlékverseny
2009-10-27
Csodálatos október végi napsütésben rendezték meg az idei emlékversenyt. Az Egri Triatlon Klub tagjai küzül a legjobb eredményt a bükki futások koronázatlan királya, Kovács László érte el. Magabiztosan lefutva a 60km-es távot minden ellenfelét legyőzte.
Tovább...
Vasemberek lettek
2009-09-07
Minden induló az Egri Triatlon Klubból "vasemberré" vált a nagyatádi országos bajnokságon. Hoór Anikónak ez már a 10., Járdán Zsoltnak a 15.(!) teljesítése volt. Kubassek Lilla és Erdélyi Nándor utolsóéves U23-asként Országos Bajnoki címet szerzett.
Tovább...
Kovács Laci a Sherpa Rally-n
2009-09-07

AZ Eged-hegy lábától indulva 300m-es szintet és 4km-es távot kellett legyűrnie a II. Sherpa Rally-n induló teherhordóknak. Bátor jelentkezőkből most sem volt hiány. Jöttek az ország számos városából, de a tapasztalt szlovák versenyzők is visszatértek a tavalyi debütáló verseny után. A Járdán Zsolt által kitalált és szervezett versenyen a triatlonos Kovács László próbálkozott érvényesíteni sokoldalúságát. Már újonc indulóként is taktikusan építette fel a táv teljesítését.

Tovább...
XVIII. Egri Tereptriatlon Verseny
2009-08-14
Nem szakadt meg a hagyomány! A gazdasági- és támogatási nehézségek ellenére az Egri Triatlon Klub immár 18. alkalommal rendezte meg az ostorosi tónál a 650m-s úszásból, 20km-s terepkerékpározásból és a mintegy 7 km-s terepfutásból álló tereptriatlonversenyt. A tó és környéke megint tökéletes helyszínnek bizonyult.
Tovább...
6 ETK-s vasember jelölt Nagyatádon
2009-08-14
Holnap kerül megrendezésre a magyarországi triatlon versenyek közül a hosszútávú országos bajnokságra Nagyatádon. Ezen az embertpróbáló eseményen 3,8 km-t kell úszni, 180km-t kerékpározni és a végén egy maratont (42km) futni.
Tovább...
Terep Ultra Kupa - futóverseny
2009-08-05

A Pilisi 8 Bucka terepfutóversenyen vett részt Repka István. Pisti nagyon taktikus versenyzéssel a sok - győzelemre is esélyes - futó között az abszolut 2. helyen végzett. 4.01:48 órás idejével a 2008-as versenyt megnyerte volna! Szép volt Repi!

Tovább...
Sprint OB Hatvan
2009-07-17
A XVIII. eger - ostorosi tereptriatlon versenyünket 2009. augusztus 08-án rendezzük.
Tovább...
Ausztria - Apfelland középtávú triatlon verseny
2009-07-17
Az ausztriai Apfelland városka adott helyet egy nívós közép-európai középtávú versenynek. A nem éppen könnyű pályavezetéséről híres versenyen az ETK-s Erdélyi Nándor nagyszerű erőbeosztással megnyerte az U23-s kategória aranyérmét. Teljesítményéhez gratulálunk!
Tovább...
Középtávú OB Zánka
2009-07-17
Az Egri Triatlon Klub versenyzői közül négyen vettek részt a zánkai középtávú triatlon OB-n. Nagyszerű időeredményeket elérve valamennyien felállhattak a korosztályuk dobogójára. A sikert elérők az alábbiak voltak: Kubassek Lilla, Erdélyi Nándor, Kovács László, Repka István.
Tovább...
Tereptriatlon verseny
2009-04-15
A XVIII. eger - ostorosi tereptriatlon versenyünket 2009. augusztus 08-án rendezzük.
Tovább...