Az Egri Triatlon Klub a Facebookon

Eged Futóklub

Egri Spartacus Tájékozódási Futó Sportegyesület

Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület

Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület

Támogatónk Felsőtárkány Önkormányzata
Támogatónk Eger MJV Önkormányzata
Futónaptár
Támogatónk a Észak-Magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi
és Vízügyi Felügyelőség
Flavin7
Támogatónk a Flavin7
Agriadrink
Támogatónk az Agriadrink
Völgypartman
Támogatónk a Völgyapartman Eger
Támogatónk Varga Nyomda
Juhász pincészet
Támogatónk a Juhász Pincészet
Támogatónk az Agria Informatika
Támogatónk a Vitamin partner
Támogatónk a Garamond
Támogatónk az AnswerBau
Támogatónk a Bükki Nemzeti Park
Támogatónk a Sportpiac.hu
Támogatónk az Egererdő Zrt.
Szuperinfó

Média támogatók

Mozgásvilág
Támogatónk a Mozgásvilág
Terepsport
Támogatónk a terepsport.hu
Eger TV
Támogatónk az Eger TV
Pokertrofea
HEOL
Támogatónk a HEOL
HEOL
Támogatónk a Nagy Sport Egyesület
EKVI
Székfű patika
Támogatónk a Székfű Patika
További Támogatónk a Mizsei Optika

Üdvözöljük az Egri Triatlon Klub honlapján!1992., 1993., 1994,Egri Triatlon Klub 2012., 2013., 2014., 2015, 2016. 2017.


A kezdet

Az Egri Triatlon Klub tíz lelkes sportolóval - több mint húsz évvel ezelőz - 1992. novemberében alakult meg. Az alapítók közül még ma is többen versenyeznek aktívan vagy veszik ki részüket a versenyszervezésben. Néhány éven belül már az ötven főt is meghaladta a versenyzőink száma. Akkoriban a sportág népszerűsége hihetetlen nagy volt. Egy-egy hétvégi versenyen szerte az országban néhol több száz, esetenként a kétezer főt is meghaladó volt az induló amatőr sportolók száma. Magyarországon a kilencvenes évek elején 27 000 fő igazolt versenyzője volt a sportágnak. A triatlon sportág sajátos népszerűségét az a körülmény adta, hogy számos korcsoportban az amatőr versenyzők együtt versenyezhettek a legjobbakkal. Egész családok indultak el a nyári hétvégeken egy-egy triatlonos fesztiválra. Az unokáktól a nagypapáig mindenki választhatott kondíciójának vagy életkorának megfelelő teljesíthető távot. Sok fiatal kezdett el akkoriban triatlonozni. Egyesületünk sokáig Heves Megye egyetlen szakegyesülete volt.


p class="alcim">Verseny- és tömegsport

A klub tagjai folyamatosan értek és érnek el triatlonban, duatlonban, terepfutásban, úszásban, különböző extrém sportokban értékes helyezéseket a különböző ranglista vagy országos versenyeken, de újabban több nemzetközi vonatkozású dobogós eredményt is sikerült begyűjtenünk.

Bemutatkoznak legaktívabb tagjaink


Csattos László

Lackó az egyik legújabb tagunk, aki már is keményen letette a névjegyét a korosztályában. Komoly kerékpáros (DH-s) múltja van már, amit eredményesen tud kamatoztatni a bicóspályákon. 2014-ben megnyerte a Flavin7 Bükk Kapu Terepshow triatlon serdülő versenyét, 2015-ben 3. lett majd 6. lett az ózdi triatlonon. Kategóriájában megyei duatlon bajnok lett s ezzel kvalifikálta magát az országos döntőbe.
Deáki István

Pisti az egyik legsokoldalúbb tagunk. Rendszeresen kerékpározik, focizik, de a testépítők is jól ismerik. 8 éves úszó múltja alapján sok szakmai segítséget tud adni a kevésbé gyakorlottaknak. Versenyezni viszonylag kevésszer látjuk, de olyankor minden alkalommal nagyon „odateszi” magát. Hosszú évek óta stabil rendezője a tereptriatlon versenyünk úszó számának.


Garbacz Gábor

A mindenki által Gabónak ismert versenyzőnk évtizedek óta sportol. A triatlonnal már a 90-es években is szerencsét próbált. Rendszeresen tájfut, edzősködik, versenyeket rendez. Legjobb eredményeit maratonon és az Eged-hegyi futásokon érte el. Sokoldalúsága és tapasztalata alapján az egyesület tagsága 2012-ben megválasztotta elnökségi tagnak. A tereptriatlon versenyünk egyik kulcsrendezője. ETK alapító tagHervai Cecília

Egyelőre futóversenyeken szerzi a tapasztalatokat, nem is eredménytelenül. Dobogón végzett a Bükk Maraton keretében megrendezett futóversenyen, az ózdi hegyimaratonon illetve a 2012. évi Egedhegyi futáson is. Jelenleg Gyes-en van és továbbképzi magát a főiskolán.
Hoór Anikó

Anikó 2008-ig főleg a hosszú távú kihívásokat kereste és győzte le azokat. Az orfűi rövidtávú duatlon OB-n absz. 3. lett, majd 8. a cseh ironman-en, 2. helyezett lett a németországi tripla ironman világkupán és 1 hónappal később a bonyhádi dupla ironman világkupa futamon is ezüstérmet szerzett. Utóbbi két eredménye alapján Anikó lett az összetett Világkupa győztese(!). Ezt az eredményt magyar női versenyző meg sem tudta közelíteni az elmúlt 3 évben. Anikó 11x-es Ironman teljesítő.


Jakabos Zsófia

Zsófi a klub közösségi kapcsolattartója az iskolák felé, mozgékony szervezője a diákok városi futóversenyeinek. Atlétaként középtávfutó majd térdsérülés miatt hobbifutóként vett részt elsősorban olyan versenyeken, ahol a gyorsaság is számít. Testnevelőként inkább már a gyerekeket viszi versenyre, de a versenyrendezést is szívesen csinálja. Gyógytestneveléssel is foglalkozik és így néha saját magán is tesztelheti, hogy milyen rehabilitáltan versenyezni.

Járdán Zsolt

Az elmúlt években főleg a hosszú távú versenyeket kedvelő tagjainkra lehettünk igazán a legbüszkébbek. Járdán Zsolt 2015-ben már 21-szeres Ironman. Zsolt a férfias sportok, az extrém kihívások kedvelője. A triatlon mellett aktívan judozik. 8 éve az általa irányított rendezői csapat hozta létre Magyarországon a sherpa versenyeket, ami azóta is töretlen népszerűségnek örvend. 4. éve eredményesen szereplő négyest vezet a Dolomitokba az extrém Dolomitten Man nemzetközi erőpróbára. A klub elnökségi tagja.


Kerékgyártó Péter

Peti túrázóból vált komoly és elismert hosszútávfutóvá. Ő is egyre jobban törekedett arra, hogy „elérje a hamarabbi vonatot”. Sikerült is neki! Fiatal kora ellenére már többször teljesítette az ultrabalatont, 3x futotta a Bécs-Budapest szupermaratont, de már egész jó ideje van a klasszikus maratonon is. A Mátra hegyein, a Bükk lankáin is otthonosan mozog. A sport mellett igazi csapatember.Király Sándor

Sanyi a rövidebb távú triatlon versenyek dobogó közeli eredményei után tavaly mind a középtávú, mind a hosszú távú országos triatlon bajnokságon egyaránt 2. helyezést ért el a szenior 1. korosztályban. 2012-ben tovább javította eredménylistáját azzal, hogy az orfűi középtávú versenyen országos bajnok lett a szeniorok 2. kategóriájában! Ezen kiemelkedő eredmények alapján a 2012-ik évi korosztályos összetett pontverseny 2. helyéért járó serleget vehette át. 2013-ban egyéni bajnoki bronzot szerzett a tiszaújvárosi OB-n.

Kovács László

Laci 2003-tól a közelmúltig évente több mint 15 versenyen képviselte egyesületünket. Az egykori MTB válogatott nem sprinter alkat, kedvence triatlonban az Ironman táv, ahol 7 alkalommal állt rajthoz, Több korcsoportos dobogós helyezést begyűjtött, legjobb időeredménye 9 óra 29 perc. Hosszútávfutóként rendszeresen az élmezőnyben végezve szerepelt a Terep Ultrafutó versenyeken. De az aszfalton is helyt állt pl. 2010-ben a 212 km-es Ultra Balatonon elért II. helyezésével. Eredményei elismerésével Eger város legeredményesebb szenior sportolójává választották.

Kovács Marci

Marci a legfiatalabb tagunk, aki csatlakozott hozzánk és a korosztálya versenyzőihez. Lelkes, csupa szív srác, aki 2014-ben már belekóstolt a triatlon világába is. Sportszerető szülei, testvérei mellett sokat tanulhat. Kitartó edzésekkel oszlopos tagjává válhat a helyi serdülő versenyzőknek
Lajszner Attila

Lajszi. Így hívja mindenki a sportolók körében. Sportol, versenyt rendez többféle sportágban. Tájfutóként a közvetlen hazai élmezőny mögött szokott végezni, sítájfutásban az ő „hátát nézik” általában az ellenfelek, triatlonban nem idegen tőle a sprint-, de az ironman teljesítése sem. Eredményeit nehezen lehetne már felsorolni – csak a dobogós helyekre koncentrálva is. Az idei évtől újra komoly helyen szerepel nála a triatlon. Megcélozta a korcsoportos országos bajnoki dobogó valamelyik fokát.


Lajszner Lajos

Egy igazi állóképességi sportokat szerető és azokat eredményesen teljesítő tagunk lett 2011-ben Lajos. Rövid idő alatt jutott el az Ironmanig, az ultrafutásig. Előbbiből már két sikeres teljesítésen van túl. Eredményes futása volt már 3. éve a Balaton Szupermaratonon is. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy a rövidebb távú triatlon versenyeken is szívesen indul, s végez korosztálya mezőnyének az elején. Igazi csapatember


Ludányi Bendegúz

Makláron lakom, az Egri Kemény Ferenc sportiskolai általános iskola 8. os. tanulója vagyok. Már egy éve vagyok az ETK tagja és ezalatt rengeteg versenyen vettem részt. Kedvencem a duatlon, de a futást és a bringát, külön külön is kedvelem. Az iskolai versenyeken is aktívan részt veszek. Eredményeim, amire büszke vagyok: országos diák olimpiai duatlon döntő.2013/14 es tanév.3. kcs. csapat 1.h. 2014/15 ös tanév 4. kcs. csapat 1.h. Tisza -tó átúszás 2015., 2015 ben futottam le az első félmaratonomat.


Ludányi László

Én a felhők közül pártoltam át, futásra, bringázásra, úszásra, triatlonozásra. 2008-ban kezdődött egy maratonnal . Ez a verseny a Bükki Hegyi Maraton volt. Itt fogott meg a terep versenyek szépsége. Innentől eljártunk, a családdal futóversenyekre, kisebb nagyobb sikerrel. Az Egri Triatlon Klubbal 2012-ben találkoztam, a Bükki Terepshow versenyükön indultam,és itt ismerkedtem meg a terep triatlonnal. Itt meglepetésemre elértem egy kcs. 3. helyet. Innentől lettem igazán sport megszállott - évente 20 - 25 versenyen indulok. Sokan kérdezik, miért pártoltam át a repülésről, futásra, hisz a kettő nagyon messze áll egymástól? Utóbbit lehet a családdal együtt csinálni és ez mindennél többet ér.


Nagypál Attila

Attila 2015. tavaszán csatlakozott a klubhoz. Előtte tájfutó edzéseken, versenyeken vett részt. A triatlonban első megmérettetése a Bánk Terepfesztivál volt, ahol második helyezést ért el, majd a Flavin 7 Bükk Kapu Terepshow tereptriatlon verseny serdülő kategóriájában bronz éremnek örülhetett. Céltudatos hozzáállása az edzésekhez, versenyekhez nagyon ritka ilyen fiatal korban. A fiatal csoport igazi csapat embere.


Pap Csilla

Pap Csilla vagyok, jelenleg az Eszterházy Károly Egyetem hallgatójaként testnevelő tanárnak tanulok. Hobbim, hivatásom, de akár életem nélkülözhetetlen részének is mondhatnám a sportot. Számomra főként a futás kapja a legnagyobb hangsúlyt. De azon belül helytállok mind a terep- hegyi,- akadály és síkfutóversenyeken is. Az elmúlt években többféle futótávon voltam/vagyok válogatott illetve kerettag. Nyári szezonban triatlon versenyeken is részt veszek. Jövőbeni terveim között szerepel a tereptriatlon versenyeken való részvétel is.


Pelbárt Zoltán

A 2000. év után 2001-ben is Magyar Bajnok lett tereptriatlonban a szeniorok között, de a második legjobb magyarként szerepelt a győri triatlon Európa Bajnokságon a szenior 1. kategóriában 2002-ben. A 2009-s budapesti triatlon világbajnokságon pedig már a legjobb magyar eredményt érte el a szenior 3. kategóriában. Zoli a Less Nándor emlékverseny 26 km-s távján az elmúlt 13 év legjobb szenior idejét futotta. 2012. év őszétől a klub választott elnöke, a csapat mozgató rugója, a tereptriatlon rendezvényeink versenyigazgatója. Vezetése alatt már 3. alkalommal rendezhetik meg a tereptriatlon sport legmagasabb szintű hazai bajnokságát.


Repka István

Repka István is sikerrel csatlakozott a hosszú távú versenyek élmezőnyéhez. Rengeteg verseny-kmt gyűjtött az ultrafutások alkalmával, ráadásként már többszörös dobogós a nagyatádi ironman és a középtávú OB-ken a korcsoportjában. 2009-ben a második helyen végzett az ultrafutók országos pontversenyében, de szépen mutatkozott be a rövidtávú triatlon VB-n is. Nagyon hasznos tagja a Bükk Kapu Terepshow versenyünk rendezői csapatának.


Dr. Sipos Péter

A 90-es évek végén az orvos triatlon EB-ken és VB-ken, a magyar hosszú távú bajnokságokon Dr. Nagy István és Dr. Sipos Péter értek el dobogós eredményeket. Dr. Sipos Péter 20 éven keresztül volt a klub elnöke. Ő indította útjára Egerben a triatlont hivatalos formában, neki köszönhető a tereptriatlon versenyforma beindítása, így nagyban hozzájárult országos megismeréséhez. 4x-es Ironman.Stauderer János

János a sport szeretetén kívül baráti, sporttársi kapcsolat segítségével 2013 végén került az Egri Triatlon Klubba. A triatlonnal egyelőre még csak barátkozik, bár 2012-ben hármas váltóban úszóként szerepelt már Ironman versenyen. Elsősorban a hosszabb távok vonzzák, többszörös félmaratonista, maratonista és Balaton-átúszó. A távlatokban ultratávú terepfutást és Ironman teljesítést tűzte ki célul. Lelkes amatőrként célja a részvétel és a teljesítés, a személyes példamutatás.


Szepesi Zoltán

A triatlon sport által követelt sokoldalúság több klubtagunknak is jól kamatozott az elmúlt években. Szepesi Zoltán 2008-ban több mint 10 félmaratoni futóversenyen ért el előkelő korosztályos eredményt, de a hosszabb távokon is jól teljesített. Rendszeres indulója nem csak a helyi hanem többféle országos triatlon illetve futóversenynek is. Egyre jobban kedveli az állóképességi kihívásokra épülő – főleg a terepi - versenyeket. Zoli a futások mellett az úszómedencében is öregbítette a klub hírnevét, hiszen több dobogós eredményt ért el különböző távokon.

Tóth István

Tóth István hosszú éveken keresztül volt a magyar szenior mezőny „nyerő” versenyzője. Számtalan helyezést és győzelmet szerzett szinte az ország valamennyi fontosabb triatlon és duatlon versenyén, de nagyon sok futóversenyen is részt vett. Többszörös maraton teljesítő. Legjobb eredménye jobb, mint 3 óra. ETK alapító tag.Veres Imre

Imre neve fogalom a tájfutásban, elismert rendezője a bükki futó- és túraversenyeknek, kihagyhatatlan rendezője a tereptriatlon rendezvényünknek. Egyike volt az egyesület alapító tagjainak. 2012 óta a klub egyik legaktívabb elnökségi tagja Több évtizedes versenyzői és rendezői tapasztalatával a háta mögött sok-sok rendezvénynél megtaláljuk. Szakmai ismerete példaértékű.Zsákay Tibor

Tibor egy eredményekben gazdag NB-s kézilabdázó évek végén érzett rá a futás ízére. A teremben már többször is rakoncátlankodó térde jól fogadta a terepfutás elvárásait. Mivel a futóközegben is társakra talált, örömmel jelentkezett az Egri Triatlon Klub tagjai közé. A debütálás nem is sokáig váratott magára, hiszen bevállalta egyik barátjával a Dupla Élmény terepfutóversenyt (72km, 4000m szint). A sikeres teljesítés jó ajánló levél a „hegyekbe”.

A Klub tagjainak eredménylistája megállja a helyét a hasonló adottságokkal rendelkező egyesületeket tekintve. Erős futó- és triatlonos váltót tudunk kiállítani, hiszen az igen előkelő 4. helyen végeztünk a 18. Bécs – Pozsony – Budapest nemzetközi futóversenyen, a Fadd-dombori triatlon váltóverseny dobogóján is többször álltunk már, de a 3. legjobb magyar csapatként 6. helyen végeztünk a budapesti IM 70.3 nemzetközi triatlonos mezőnyben . 2 sportolónk rendszeres résztvevője a Dolomitten Man négytagú váltójának. Az embert próbáló triatlon sport sokoldalú versenyzőket nevel és követel. Ennek alapján klubunk több versenyzője is eredményesen szerepelt már úszóversenyeken illetve országos kerékpáros rendezvényeken, futóversenyeken. Feltétlenül meg kell említeni azt is, hogy a dobogós helyeket elért versenyzőink mellett sokan indulnak úgy egy-egy versenyen, ahol nem csak az eredmény a fontos, hanem a részvétel is. Céljuk főleg a rendszeres mozgás mellett az egészségük megóvása. Jelenlétük a klub életében ugyanolyan fontos, mintha bajnokságot is nyernének! Klubunk nyitva áll mindenki előtt, aki igényli a sportot, szereti a természetet, egy dinamikus közösség tagja akar lenni. A Klub tagjainak eredménylistája megállja a helyét a hasonló adottságokkal rendelkező egyesületeket tekintve. Erős futó- és triatlonos váltót tudunk kiállítani, hiszen az igen előkelő 4. helyen végeztünk a 18. Bécs – Pozsony – Budapest nemzetközi futóversenyen, a Fadd-dombori triatlon váltóverseny dobogóján is többször álltunk már, de a 3. legjobb magyar csapatként 6. helyen végeztünk a budapesti IM 70.3 nemzetközi triatlonos mezőnyben . 2 sportolónk rendszeres résztvevője a Dolomitten Man négytagú váltójának. Az embert próbáló triatlon sport sokoldalú versenyzőket nevel és követel. Ennek alapján klubunk több versenyzője is eredményesen szerepelt már úszóversenyeken illetve országos kerékpáros rendezvényeken. Feltétlenül meg kell említeni azt is, hogy a dobogós helyeket elért versenyzőink mellett sokan indulnak úgy egy-egy versenyen, ahol nem csak az eredmény a fontos, hanem a részvétel is. Céljuk főleg a rendszeres mozgás mellett az egészségük megóvása. Jelenlétük a klub életében ugyanolyan fontos, mintha bajnokságot is nyernének!


Versenyrendezés

Egyesületünk tevékenyen részt vállal a megyei triatlon - duatlon sport szervezésében is. Több alkalommal rendeztünk már olyan diákversenyt, ahol az induló száma meghaladta a háromszázat. A 2008. évi versenyünkről a Bringa tv mintegy 5 perces összefoglaló filmet készített, ami heteken keresztül népszerűsítette a tereptriatlont, versenyünket augusztus, szeptember hónapokban. A film többek között az alábbi címeken érhető el: www.olimpia.hu, www.nemzetisport.hu, www.velo.hu, www.bringatv.hu, www.3x2s.hu. Augusztus hónapban a www.olimpia.hu oldal messze a legolvasottabb(!) portál volt Magyarországon.


Versenyünk 2011-től a felsőtárkányi Szikla-forrás tónál kerül megrendezésre, ahol nagyon jó és színvonalas terepi és technikai lehetőségekre találtunk. Ezek alapján már az első év után sok pozitív és támogató visszajelzést kaptunk, hogy jól választottunk és várják a folytatást…, amire nem is kellett sokat várni hiszen 2013-ban a tereptriatlon sportág Országos Bajnokság rendezésével is megbízta klubunkat a Triatlon Szövetség elnöksége. A verseny igazán jól sikerült, amit legjobban a versenyzői reakciókból lehet kiszűrni (részlet az interjúkból: – Ez a futópálya a legjobb! Eddig azt hittem, hogy a piliscsabait nem lehet felülmúlni, de nektek sikerült – címezte Pelbárt Zoltán főszervezőnek a 10. helyen zárt induló.(Tóth Viktor). – Olyan ősi ösztönöket tud előhozni egy ilyen terepsport, amit már teljesen elfelejtettek az emberek, amiről már azt gondolják, hogy nincs is ilyen – fejtette ki gondolatait a témát illetően … Száraz Dénes. A honlapunkon található galériában a versenyeinkről készült több 1000 kép alapján erről mindenki meggyőződhet egy kis böngészés után. A 2014. évi XXIII. versenyünkkel folytattuk a „hagyományt”. Minden versenyző megelégedésére sikerült a rendezvényünk, ahol új részvételi csúcs is született. A több mint 170 induló maradandó pozitív élményeket szerzett. Töretlen lelkesedéssel indulnak a Manófutáson a legkisebbek,


egyre többen lesznek azok is, akik a természetben űzhető sportok szépsége miatt választják versenyünket, amihez a Szikla-forrás tó környéke és a Bükk tárkányi lankái tökéletes helyszínt biztosítanak. A 2015. évi versenyek bebizonyították, hogy egy sikeres versenyhez Eger és Felsőtárkány kiváló adottságokkal bír. Újra tereptriatlon OB-t rendezhettünk és egyre népszerűbb a tavaly újraindított terepfutó versenyünk is. A versenyek minden szempontból magasan megfeleltek a versenyzői, sportszakmai elvárásoknak. Ennek ékes bizonyítéka az, hogy 2016-ban újra az Egri Triatlon Klub tagjai és segítői lesznek a rendezői a Tereptriatlon Országos Bajnokság futamainak. S ezzel immár 4 év alatt a harmadik legmagasabb szintű magyar bajnokságot rendezzük, ami méltó elismerése 25 éves versenyrendezési tevékenységünknek a Magyar Triatlon Szövetség Elnöksége által. A versenyeink gördülékeny és eredményes lebonyolításában segítségünkre vannak az alábbi civil egyesületek: Eged Futó Klub, Egri Testedző Club, Egri Spartacus SE, Tempo Sport, Nagy SE, önkormányzati létesítmény- igazgatóság és további piaci szereplők, vállalkozások, akik főleg a technikai anyagok biztosítása, hangosítás, időmérés és eredményközlés, sokszorosítás terén adnak szinte pótolhatatlan támogatást. Egyesületünk tagjai mellett általában 15-20 sportszerető civil segíti munkánkat, akik sokszor kedvet is kapnak a triatlon kipróbálásához, de szívesen úsznak, kerékpároznak, futnak velünk. Nélkülük nem tudnánk eredményes szervező munkát végezni se a dolgos hétköznapokon, se a versenyrendezés idején.